32. BÖLÜM: Gıda Katkı Maddeleri ve Helal Gıda Bilinci

Paylaş

Görüntüleme : 920
  • 32. BÖLÜM: Gıda Katkı Maddeleri ve Helal Gıda Bilinci


    Cevap:

    Dini Gündem’de “Gıda Katkı Maddeleri ve Helal Gıda Bilinci” konusu konuşuldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Medet COŞKUN ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Salih ŞENGEZER, Diyanet TV ekranlarında “Dini Gündem” programının 32. bölümüne (28 Nisan 2021) konuk oldular. Programda gıda katkı maddeleri hususunda merak edilen ve çokça sorulan sorulara cevaplar arandı.  Bu bağlamda dinimizde helal gıda ve helal tüketimin önemi üzerinde duruldu, bu konuda Kur’an ve sünnette yer alan emir ve tavsiyeler dile getirildi. Katkı maddesi ve gıda bileşeninin ne olduğu, katkı maddelerinin nelerden yapıldığı ve niçin kullanıldığı konularına değinildi. E kodlu katkı maddesi bulunan gıdaların tüketilmesi, haşerat ve deniz ürünlerinden elde edilen katkı maddelerinin kullanılması ve aslen haram olan şeylerin katkı maddesi olarak kullanılmasının hükmüne temas edildi. Ayrıca helal gıda belgelendirme ve sertifikasyon işlemlerinin kimler tarafından ve nasıl yürütüldüğü üzerinde duruldu.